27.10.2022

Oświęcim. Remigiusz Rączka odwiedza salezjanów i przygotuje dania inspirowane włoską kuchnią św. Jana Bosko

Gotowe danie penne z orzechami i gorgonzoląW niedzielę, 30 października, o godz. 10.10 na antenie TVP 1 – Jedynka – będzie emisja programu z cyklu „Klasztorne smaki”. Remigiusz Rączka tym razem będzie gotował z salezjanami, a inspiracją będzie włoska kuchnia św. Jana Bosko. Wspólnie z ks. Bogusławem przygotowują penne z orzechami i gorgonzolą oraz polentę z indykiem i sosem z gorgonzoli.

Fot. Aneta Chwalba TVP 3 Katowice

Gotowe danie penne z orzechami i gorgonzoląRemigiusz Rączka w towarzystwie dyrektora Zgromadzenia Salezjańskiego ks. Dariusza Bartochy przed pomnikiem ks. Jana BoskoEkipa kręci sceny do kolejnego odcinka na korytarzu szkoły salezjańskiejPolenta z indykiem i sosem z gorgonzoliPolenta z indykiem